Bezlepkové potraviny
Každým rokom pribúda ľudí, ktorí sú alergickí na lepok. Musia teda dodržiavať bezlepkovú diétu, pri ktorej je zakázané konzumovať obilniny obsahujúce lepok (pšenica, jačmeň, žito, ovos...) Pri bezlepkovej diéte je vhodné konzumovať potraviny, ktoré sú prirodzene bezlepkové. Lepok neobsahujú ryža, kukurica, strukoviny, zemiaky, quinoa, pohánka, sója... Pre Granoro bezlepkové cestoviny, bola zvolená kombinácia kukuričnej múky (bielej aj žltej), ryžovej múky a múky z quinoa. Práve quinoa dodáva cestovinám okrem vynikajúcej chuti aj veľké množstvo zdraviu prospešných látok ako fytonutrienty a flavonoidy, ktoré sú dôležitými bojovníkmi s rakovinou. Je tiež bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. Táto vyvážená zmes múk vytvára cestoviny, ktoré sa chuťou, farbou a konzistenciou na nepoznanie podobajú bežným cestovinám a aj napriek (alebo vďaka) tomu, že sú cestoviny úplne bezlepkové, sú rovnako lahodné a chutné ako cestoviny z tvrdej pšenice.