Cestovinová ryža (Riso) Reggia 500g

Malé cestovinové zrnká, ktoré pripomínajú ryžu. Vhodné do polievok, šalátov, ako príloha.

  • €1,10 €0,20 –18 %
  • (> 5 ks) Skladom
€0,90
Kategória: Polievkové cestoviny
Hmotnosť: 0.5 kg
 

Semolina je múka z tvrdej pšenice, z čoho plynie tiež ďalší používaný názov tohto druhu cestovín, a to cestoviny z tvrdej pšenice. Semolina je druhým najrozšírenejším druhom. Pestuje sa v Európe, Austrálii a Kanade. K výrobe väčšiny tuzemských cestovín sa používa pšenica obecná. Tvrdá pšenica je ako základná surovina na výrobu cestovín drahšia, avšak vhodnejšia. Cestoviny vyrobené zo semoliny sa nelepia, nerozvárajú, sú tvarovo stálejšie.

ZLOŽENIE

Semolina z tvrdej pšenice, voda.
Obsahuje lepok.

NÁVOD NA PRÍPRAVU

  • Množstvo vody a soli: pomer by mal byť 1 liter vody, 10 g soli na 100 g cestovín
  • Po 2 minútach varu treba cestoviny premiešať (zdvihnúť ich od dna) tak, aby plávali voľne vo vode
  • Cestoviny uvariť "al dente" (na zub), max. 10 minút inak potom pustia veľa škrobu a znižuje sa ich nutričná hodnota
  • Opatrne scediť a malé množstvo vody, v ktorom sme varili cestoviny možno použiť pri konečnej úprave pre lepšiu konzistenciu omáčok

 

ĎALŠIE INFORMÁCIE

Balenie: 500 g
Kartón: 24 ks (objednať možno ľubovoľné množstvo kusov)
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným svetlom

Výživové hodnoty v 100 g

Energia 357 kcal/1513 kJ
Bielkoviny 11,8 g

Sacharidy

  z toho cukry

73,0 g

3,0 g 

Tuky

  z toho nasýtené

1,3 g

0,2 g

Vláknina 2,9 g
Sodík 0,003 g