Fettuccine vaječné Granoro 500g

Sušené semolinové, vaječné cestoviny.


  • (> 5 ks) Skladom
€1,95
Kategória: Vaječné cestoviny
Hmotnosť: 0.5 kg
 

Fettuccine je typ cestovín obľúbený v rímskej kuchyni. Ide o široké rezance pripravované z vajec a múky, ktoré sú širšie, ale inak podobné typu cestovín tagliatelle.

Fettuccine v preklade znamenajú "stužky"

ZLOŽENIE

Semolina z tvrdej pšenice (Triticum durum), čerstvé vajcia (19,36%) kategória A z talianskeho chovu.

Obsahuje lepok, vajcia.

ĎALŠIE INFORMÁCIE

Balenie: 500 g
Kartón: 12 ks (objednať možno ľubovoľné množstvo kusov)
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným svetlom

rady pre správne uvarenie cestovín GRANORO
  • Správne množstvo vody a soli: pomer by mal byť 1 liter vody, 10 g soli na 100g cestovín
  • Tvar hrnca: voľte taký, aby ste vždy ponorili cestoviny ihneď celé do vriacej vody - napr. na špagety sa hodí lepšie oválny hrniec. Po 2 minútach je potrebné premiešať cestoviny drevenou varechou a zdvihnúť ich od dna, tak, aby plávali voľne vo vode.
  • Za občasného miešania varíme po dobu uvedenú na prednej strane obalu.
  • Potom servírujeme na tanier a dochutíme omáčkou, pestom a pod. Podľa ľubovôle.

Správne množstvo vody a soli: pomer by mal byť 1 liter vody, 10 g soli na 100g cestovín
Tvar hrnca: voľte taký, aby sme vždy ponorili cestoviny ihneď celé do vriacej vody - napr. Na špagety sa hodí lepšie oválny hrniec. Po 2 minútach je potrebné premiešať cestoviny drevenú Varoch a zdvihnúť je od dna, tak, aby plávali voľne vo vode
Za občasného miešania varíme po dobu uvedenú na prednej strane obalu.

Výživové hodnoty na 100 g

Energia 1552 kJ/367kcal

Tuky

  z toho nasýtené mastné kyseliny

3,3 g

1,0 g

Sacharidy

  z toho cukry

68,0 g

2,3 g 

Bielkoviny 14,5 g
Soľ 0,03 g
Vláknina 3,4 g