Ocot

Ocot je rozhodne dlhoročným pokladom v domácnostiach po celom svete. Ako schopný pomocník nám po boku slúži už od antiky. Ocot sa bežne používa nielen ako dochucovadlo, ale tiež ako konzervačný prostriedok najrôznejších potravín. V malom množstve má blahodárne účinky na náš tráviaci trakt, ktorému napomáha s ťažko stráviteľnými pokrmami. Talianske octy by rozhodne nemali chýbať na vašom jedálnom stole.

Mali ste tú česť ochutnať všetky druhy octu? Medzi najznámejšie patrí pravdepodobne „aceto balsamico“, ktoré poznáme aj pod názvom balzamikový či balzamický ocot. Jeho typicky nasladla chuť je spojená predovšetkým s obľúbenou talianskou kuchyňou. Nesmieme však zabúdať na ďalšie druhy, medzi ktoré jednoznačne patrí ocot vínny, jablčný, ryžový či sladový, ktorý sa používa hlavne vo Veľkej Británii. 

 

 
  • Radiť podľa:
  • 8 položiek celkom

Stránka 1/1