Olej

Olivový olej je typickou súčasťou stredomorskej kuchyne. Vyrába sa lisovaním olív. Jeho používanie a konzumácia je považovaná za zdraviu prospešnú, vďaka veľkému množstvu vitamínov a antioxidantov. Olivový olej je dobre stráviteľný, nezaťažuje náš organizmus a má na neho naopak priaznivý vplyv. Napomáha znižovať riziko vzniku vážnych ochorení srdca a prospieva aj pleti a vlasom. Vďaka svojím blahodárnym účinkom je často popisovaný ako tekuté zlato. Posúďte sami.

Olivové oleje sa všeobecne delia na panenské, rafinované a zmesi obidvoch druhov. Za najkvalitnejší je považovaný olej panenský. Je lisovaný za studena a bez chemických prísad čo z neho robí prírodného pomocníka v našej kuchyni. Jeho chuť a vlastnosti oceníte nielen pri príprave studenej kuchyne. Bude aj skvelým a zjemňujúcim prvkom hotových pokrmov.

 
  • Radiť podľa:
  • 5 položiek celkom

Stránka 1/1