Paradajková omáčka s feferónkou Sacla 420g

12050
1 hodnotenie

Omáčka s paradajkami a feferonkou

  • €2,80 €0,50 –18 %
  • (1 ks) Skladom
€2,30
Kategória: Paradajkové (rajčinové) omáčky
Hmotnosť: 0.42 kg
 

Paradajky sú u Talianov najobľúbenejším a najpoužívanejším druhom zeleniny. Na svete existuje až 5 000 odrôd.
Na spracovanie sú vyberané len najkvalitnejšie paradajky, ktoré sa spracovávajú bezprostredne po zbere. Tieto výrobky sa používajú ako v studenej kuchyni (do šalátov alebo ako zeleninová obloha), tak aj na varenie (pod mäso a pod.)

Chili paprička (tiež čili paprička alebo feferónka je plodom exotických druhov krovitých paprík rastúcich v trópoch a subtrópoch Indie, Číny, Japonska, Vietnamu, Afriky, Južnej a Strednej Ameriky, zvlášť Mexika. Hojne ju užívajú aj na Balkáne.

Tieto feferónky sú ostré odrody spravidla vytrvalých koreninových paprík. Za svoju pálivú chuť vďačia látke kapsaicín, ktorá sa dobre rozpúšťa v tukoch a preto pre zahnanie akútneho pocitu pálenia v ústach najlepšie pomôže pohár mlieka. Kto nemá rád mlieko, môže si ústa vypáchnout pohárom silnej pálenky, pretože kapsaicín je rozpustný aj v alkohole.

ZLOŽENIE

Paradajky (96%) (nakrájané na kocky, paradajková šťava, paradajkový pretlak), extra panenský olivový olej, soľ, petržlen, cibuľa, cukor, koncentrovaná citrónová šťava, mletý cesnak, mleté feferónky (0,1%)

POUŽITIE

Jedno balenie vystačí na 4 porcie. Použitie omáčok na cestoviny je veľmi jednoduché. Do uvarených cestovín sa zamieša potrebné množstvo omáčky a podľa chuti sa posype strúhaným syrom, najlepšie parmezánom a môžete ihneď servírovať.

ĎALŠIE INFORMÁCIE

Balenie: 420 g
Kartón: 6 ks (objednať možno ľubovoľné množstvo kusov)
Skladovanie: Po otvorení uchovávajte v chladničke a spotrebujte najlepšie do 2 týždňov

Výživové hodnoty na 100 g

Energia 214kJ/51kcal

Tuky

  z toho nasýtené mastné kyseliny

1,5 g

0,3 g

Sacharidy

  z toho cukry

7,1 g

4,5 g

Bielkoviny 1,3 g
Soľ 1,0 g