Pesto

Pesto alla genovese je omáčka, ktorej hlavnou zložkou je bazalka, vďaka ktorej má omáčka špecificky zelenú farbu. Kolískou tejto omáčky je severné Taliansko. Tradičná príprava pesta spočíva v rozdrvení bazalkových listov v mažiari, do ktorého sa postupne pridávajú ďalšie prísady ako je soľ, cesnak, píniové oriešky, ovčí syr a nakoniec olivový olej. Na trhu sa môžeme stretnúť aj s pestom alla siciliana, ktorého hlavnou prísadou sú mimo bazalkových listov aj sušené paradajky.

 
  • Radiť podľa:
  • 2 položiek celkom

Stránka 1/1

  • Pesto červené Sacla 190g
    Bazalková omáčka so sušenými paradajkami
    Dostupnosť:Skladom 3 ks
    Kód:12016
    Značka:F.LLi Sacla S.p.A.
    Záruka:31.7.2019
    €2,70 (–26 %)
    €2
  • Pesto Genovese Sacla 190g
    Bazalková omáčka
    Dostupnosť:Skladom 4 ks
    Kód:12014
    Značka:F.LLi Sacla S.p.A.