Ryža
Ryža je obvykle spájaná s Indiou alebo Čínou, kde sa pestuje už niekoľko tisíc rokov. Postupne sa ale táto surovina rozšírila všade po svete a práve v Taliansku sa stala obľúbenou pochutinou a neoddeliteľnou súčasťou pravých talianskych špecialít. V našej ponuke nájdete niekoľko druhov ryže rôznych príchutí, aj špeciálnu ryžu pre deti.
Pri príprave pokrmov by ste mal vedieť, že existuje niekoľko druhov ryže. Ryža Arborio je veľmi kvalitná surovina, ktorá je esteticky vzhľadná aj po uvarení a nestráca škrob. Perfektne sa hodí na prípravu rizota. Druh Carnaroli je ryža, ktorú rád použije každý začiatočník v kuchyni. Vďaka vysokému obsahu škrobu sa len tak nerozvarí a chutí skvele. Obľúbená je aj ryža Parboiled, ktorá je veľmi bohatá na vitamíny a minerálne látky.
Chuť šafránu
Na ochutenie ryže, cestovín a mäsa sa v španielskej, latinskoamerickej, francúzskej a orientálnej kuchyni používa šafrán. Ten okrem lahodnej chuti, ktorú dodá pokrmom, podporuje zažívanie, malé dávky majú mierne afrodiziakálne účinky. Je potrebné dávať si pozor na vyššie dávky, ktoré vyvolávajú prekrvenie vnútorných orgánov, bolesti hlavy.