Ryžové oleje
Ryžový olej je typický pre Japonsko, Kóreu, USA alebo Thajsko. Aj vy si ho však môžete dopriať a využiť jeho výnimočné kvality. Tento olej sa vyrába vytláčaním klíčkov ryže, má špecifickú chuť a príjemnú orieškovú arómu. Má naviac vysoký obsah prírodných antioxidantov, pomáha pri vysokej hladine cholesterolu a má prakticky 0 % transmastných kyselín. Ryžový olej môžete zaradiť do diétneho a zdravého, vyváženého jedálnička. Pridajte si ho do košíka!
Objavte nový a zdravý spôsob prípravy jedál
Ryžový olej je pre svoju delikátnu chuť a príjemnú arómu stále viac populárny. Vrelo ho odporúčame i vám! Použite ho na smaženie, pečenie, fritovanie alebo ako tí najväčší gurmáni k príprave šalátov a dresingov. A využite pritom jeho preventívne a liečivé vlastnosti.
Vďaka vysokému bodu prepálenia (až 215°C) a nízkej priľnavosti je ryžový olej najčistejším olejom na prípravu smažených pokrmov jemnej chuti.
Ryžový olej významne znižuje vysokú hladinu LDL (zlého) cholesterolu v ľudskom tele. V porovnaní s ostatnými potravinovými olejmi zároveň zvyšuje HDL (zdravý) cholesterol. Má 0 % transmastných kyselín a obsahuje Skvalen, ktorý sa stará o vašu pokožku, spomaľuje tvorbu vrások alebo tiež podporuje rast vlasov. Ryžový olej je prírodný antioxidant a zdroj vitamínu E. Je hypoalergénny a v kuchyni zdraviu prekypujúcich Aziatov nesmie chýbať. Naučte se ho používať aj vy!