Feferónková pasta Granoro 180g

Iba z čerstvých chilli papričiek pochádzajúcich z Kalábrie bez použitia konzervačných látok a farbív. Feferónková nátierka s extra panenským olivovým olejom. Studená neemulgovaná omáčka pálivá.


  • (> 5 ks) Skladom
€3,30
Kategória: Talianske špeciality
Hmotnosť: 0.18 kg
 

Feferónkový krém chilli pikantný sa vyrába len z čerstvých chilli papričiek pestovaných v talianskej oblasti Kalábria, ktoré sú cenené pre svoju jedinečnú vôňu a korenitosť v celom svete. Nasekané a rozmixované feferónky do krému sú ochutené iba extra panenským olivovým olejom, balené v skle a stabilizované sterilizačným procesom.

    Chilli paprička (tiež čili paprička alebo feferónka je plodom exotických druhov krovitých paprík rastúcich v trópoch a subtrópoch Indie, Číny, Japonska, Vietnamu, Afriky, Južnej a Strednej Ameriky, zvlášť Mexika. Hojne ju užívajú aj na Balkáne.

    Tieto feferónky sú ostré odrody spravidla vytrvalých koreninových paprík. Za svoju pálivú chuť vďačia látke kapsaicín, ktorá sa dobre rozpúšťa v tukoch a preto pre zahnanie akútneho pocitu pálenia v ústach najlepšie pomôže pohár mlieka. Kto nemá rád mlieko, môže si ústa vypláchnuť pohárom silnej pálenky, pretože kapsaicín je rozpustný aj v alkohole.

ZLOŽENIE

Feferónky (81%), extra panenský olivový olej (18%), vínny ocot, soľ (0,5%).

POUŽITIE

Pripravená na okamžité použitie na:

  • hrianky
  • jednohubky
  • zemiaky
  • paradajkové omáčky na cestoviny
  • Mäso na grile
  • varené mäso
  • ryby
  • vajcia


ĎALŠIE INFORMÁCIE

Balenie: 180 g
Kartón: 12 ks (objednať možno ľubovoľné množstvo kusov)

Skladovanie: Po otvorení odporúčame zaliať trochou olivového oleja, tak, aby olej prevyšoval krém a skladujte po otvorení v chladničke (4 ° C)

Výživové hodnoty v 100 g

Energia
807kJ/193 kcal

Tuky

z toho nasýtené mastné kyseliny

17,8 g

  2,5 g

Sacharidy

  z toho cukry

  5,1 g

  2,2 g

Bielkoviny

  2,1 g

Soľ 0,54 g
Vláknina   1,9 g