Gemelli Reggia 500g

Prílohové cestoviny. Názov pochádza z talianskeho slova pre dvojčatá Gemelli nie sú dve stočené cestoviny ako sa môže zdať, ale jedna stočená do tvaru špirály

  • €1,10 €0,20 –18 %
  • (> 5 ks) Skladom
€0,90
Kategória: Neplnené cestoviny
Hmotnosť: 0.5 kg
 

Semolina je múka z tvrdej pšenice, z čoho plynie tiež ďalší používaný názov tohto druhu cestovín, a to cestoviny z tvrdej pšenice. Semolina je druhým najrozšírenejším druhom. Pestuje sa v Európe, Austrálii a Kanade. K výrobe väčšiny tuzemských cestovín sa používa pšenica obecná. Tvrdá pšenica je ako základná surovina na výrobu cestovín drahšia, avšak vhodnejšia. Cestoviny vyrobené zo semoliny sa nelepia, nerozvárajú, sú tvarovo stálejšie. Príprava: cestoviny sa varia "al dente" (na zub) v dostatočne slanej vode, mierne sa ochladia a pridá sa trocha panenského olivového oleja. Varením "al dente" znamená také varenia, pri ktorom cestovina vnútri zostane mierne nedovarená.

ZLOŽENIE

Semolina z tvrdej pšenice, voda.
Obsahuje lepok.

návod NA PRÍPRAVU

Množstvo vody a soli: pomer by mal byť 1 liter vody, 10 g soli na 100 g cestovín
Po 2 minútach varu treba cestoviny premiešať (zdvihnúť ich od dna) tak, aby plávali voľne vo vode
Cestoviny uvariť "al dente" (na zub), max. 10 minút, inak potom pustia veľa škrobu a znižuje sa ich nutričná hodnota
Opatrne scediť a malé množstvo vody, v ktorom sme varili cestoviny môžme použiť pri konečnej úprave pre lepšiu konzistenciu omáčok

ĎALŠIE INFORMÁCIE

Balenie: 500 g
Kartón: 24 ks (objednať možno ľubovoľné množstvo kusov)
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným svetlom

Výživové hodnoty na 100 g

Energia 1516 kJ/358kcal

Tuky

  z toho nasýtené mastné kyseliny

1,3 g

0,2 g

Sacharidy

  z toho cukry

73 g

3 g 

Bielkoviny 12 g
Soľ 0,007 g
Vláknina 2,9 g