Pappardelle vaječné Granoro 500g

Sušené semolinové, vaječné cestoviny.


  • (> 5 ks) Skladom
€2,25
Kategória: Vaječné cestoviny
Hmotnosť: 0.5 kg
 

Pappardelle je druh talianskych cestovín, ktoré sú cca 2-3 cm široké v tvare rezancov. Sušené v surovej podobe sú predávané stočené do klbiek. K dostaniu sú s rovným aj vrúbkovaným okrajom. V Taliansku sú veľmi populárne, v niektorých oblastiach sa usporadúvajú festivaly venované len týmto cestovinám.

Semolina je múka z tvrdej pšenice, z čoho plynie tiež ďalší používaný názov tohto druhu cestovín a to cestoviny z tvrdej pšenice. Semolina je druhým najrozšírenejším druhom. Pestuje sa v Európe, Austrálii a Kanade. K výrobe väčšiny tuzemských cestovín sa používa pšenica obecná.Tvrdá pšenica je ako základná surovina na výrobu cestovín drahšia, avšak vhodnejšia. Cestoviny vyrobené zo semoliny sa nelepia, nerozvárajú, sú tvarovo stálejšie.

ZLOŽENIE

Semolina z tvrdej pšenice (Triticum Durum)

Čerstvé vajcia (26,53%) kategórie A z talianského chovu
obsahuje lepok

 

RADY PRE SPRÁVNE uvarenie cestovín GRANORO

  • Správne množstvo vody a soli: pomer by mal byť 1 liter vody, 10 g soli na 100g cestovín
  • Tvar hrnca: voľte taký, aby ste vždy ponorili cestoviny ihneď celé do vriacej vody - napr. na špagety sa hodí lepšie oválny hrniec. Po 2 minútach je potrebné premiešať cestoviny drevenou varechou a zdvihnúť ich od dna, tak, aby plávali voľne vo vode
  • Za občasného miešania varíme po dobu uvedenú na prednej strane obalu.

 ĎALŠIE INFORMÁCIE

Balenie: 500 g
Kartón: 12 ks (objednať možno ľubovoľné množstvo kusov)
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným svetlom

Výživové hodnoty na 100 g

Energia 1563 kJ/369kcal

Tuky

  z toho nasýtené mastné kyseliny

4,3 g

1,4 g

Sacharidy

  z toho cukry

66 g

2,3 g 

Bielkoviny 15 g
Soľ 0,0075 g
Vláknina 3,4 g