Farfalle Reggia 500g
Popis
Semolina je múka z tvrdej pšenice, z čoho plynie tiež ďalší používaný názov tohto druhu cestovín, a to cestoviny z tvrdej pšenice. Semolina je druhým najrozšírenejším druhom. Pestuje sa v Európe, Austrálii a Kanade. K výrobe väčšiny tuzemských cestovín sa používa pšenica obecná. Tvrdá pšenica je ako základná surovina na výrobu cestovín drahšia, avšak vhodnejšia. Cestoviny vyrobené zo semoliny sa nelepia, nerozvárajú, sú tvarovo stálejšie.
ZLOŽENIE
Semolina z tvrdej pšenice, voda.
Obsahuje lepok.NÁVOD NA PRÍPRAVU
- Množstvo vody a soli: pomer by mal byť 1 liter vody, 10 g soli na 100 g cestovín
- Po 2 minútach varu treba cestoviny premiešať (zdvihnúť ich od dna) tak, aby plávali voľne vo vode
- Cestoviny uvariť "al dente" (na zub), max. 10 minút inak potom pustia veľa škrobu a znižuje sa ich nutričná hodnota
- Opatrne scediť a malé množstvo vody, v ktorom sme varili cestoviny možno použiť pri konečnej úprave pre lepšiu konzistenciu omáčok
ĎALŠIE INFORMÁCIE
Balenie: 500 g
Kartón: 24 ks (objednať možno ľubovoľné množstvo kusov)
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným svetlom
Výživové hodnoty na 100 g
Energia | 1516 kJ/358kcal |
---|---|
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny |
1,3 g 0,2 g |
Sacharidy z toho cukry |
73 g 3 g |
Bielkoviny | 12 g |
Soľ | 0,007 g |
Vláknina | 2,9 g |